Anthon de Bont, redacteur van vita-info.nl las het anti-AGE-dieet

In het boek ”Het anti Age dieet” laat prof. Vlassara ons niet in de kou staan. Zij geeft op heldere wijze aan dat door eenvoudige wijzigingen in de keuze en bereiding van ons voedsel een enorme gezondheidswinst te behalen valt. En daarbij worden wij niet op een hongerdieet gezet. De auteur laat zien – via de bijlage achter in het boek- welke voedingsproducten van nature lage gehaltes age’s hebben, zodat een verantwoorde keuze kan worden gemaakt. Lees hier de complete recensie

Melchior Meijer, freelance journalist van Het Paleo Perspectief interviewde Helen Vlassara

Are you absolutely sure that exogenous AGE-overload precedes betacell dysfunction and insulin resistance? Are you convinced exogenous AGE’s are the main cause of pathological insulin resistance and its sequela? Ik vroeg het haar twee keer. De tweede keer voor de zekerheid met nog meer nadruk. Ja, echt, zei ze. Ik had haar helemaal goed begrepen. Lees hier zijn recensie

Hanny Roskamp, journalist voeding en gezondheid recenseerde Het anti-AGE-dieet voor Foodlog.nl

Bij mensen met diabetes die continu hoge bloedsuikerspiegels hebben, raakt de AGE-vorming in een stroomversnelling waardoor de pezen zo stijf worden dat schouders en handen hun soepelheid verliezen. Daardoor heeft men jarenlang gedacht dat glucose in het bloed de bottleneck was voor AGE-vorming en dat AGEs in voeding nauwelijks een rol spelen. Maar door het onderzoek van Vlassara weten we vrijwel zeker dat de AGEs die ontstaan tijdens de bereiding van voedsel ook terecht komen in de weefsels en daar schade aanrichten. Lees hier de heftige discussie die ontstond

Voeding & Visie was aanwezig bij de perspresentatie en maakte het volgende artikel.

AGEs staat voor Advanced Glycation Endproducts. Dit zijn verbindingen die als bijproduct van de stofwisseling ontstaan als suikermoleculen ongecontroleerd met eiwitten en vetten een verbinding aangaan. Al meer dan veertig jaar zijn ze onderwerp van medisch onderzoek en ook in Nederland wordt in wetenschappelijke centra als Groningen en Maastricht hiernaar onderzoek verricht. Lees hier het complete verslag.